Řecké chutě: špízy se sýrem halloumi

halloumi Přesně před rokem touto dobou jsem byla na dovolené na Krétě a přesně před rokem touto dobou jsem si zamilovala všechny tamější chutě. Chuť čerstvé zeleniny, olivového oleje a sýru feta. Existuje ale ještě jeden řecký sýr, který je snad ještě lepší, a co teprve když si ho připravíte na grilu! 

Jmenuje se halloumi a tradičně se vyrábí na Kypru z ovčího a kozího mléka. Má tu výhodu, že se vám na grilu prostě nikdy nerozteče, takže ho můžete dát rovnou na rošt. Lze ho grilovat samozřejmě jen tak, já jsem se tentokrát rozhodla udělat si z něj špízy.

Recept je to tak jednoduchý, že je mi skoro až trapné vám ho zde popisovat. Ale tak přeci jenom… já jsem na špízy použila:
cherry rajčata
černé olivy bez pecek
sýr halloumi
kvalitní olivový olej

A ještě jako přílohu k tomu:
předvařené brambory
olivový olej

česnek
rozmarýn
sůl

Celý recept a postup naleznete ve videu zde: